Строителство

Сградата е ситуирана върху парцел с площ 1475 м², с фронт към обслужваща улица от югозапад, където са и главните подходи към нея. Паркирането се осъществява надземно в границите на имота и на кота ± 0,00. Подходът за автомобили на кота ± 0,00 се осъществява от улица „77“ посредством еднопосочна рампа (ширина 3,00м.), извеждаща директно в паркинга на жилищната сграда. Сградата се състои от 1 секция с 3 надземни етажа и 1 мансарден етаж. Главните пешеходни подходи са разположени от югозапад. Общият брой на жилищата е 12, съответно – 6 ап. двустайни и 4 ап. тристайни и 2 ателиета.

Избраната за реализация на обекта конструкция е монолитна, стоманобетонна с вътрешни зидани преградни стени и външи зидани ограждащи стени. Светлата височина на жилищните етажи и партер е 2.60м. Покривите се предвиждат за изпълнение с плосък покрив.

На партерното ниво се намират и 18 паркоместа, 11 складови помещения и главният вход. Входът се състои от фоайе, обособено помещение за портиер с осигурен санитарен възел помещение за ел.табло. До складовете е предвидено помещение за колела. В жилищния вход е разположена вертикална комуникация – стълбищна клетка и асансьор.

Първо и второ ниво (коти +2,80; +5,60)

На всяко от тези нива са разположени по 2 тристайни и по 2 двустайни апартамента. Всеки един от апaртаментите е със собствено антре, обособено перално помещение, санитарен възел и/или баня, спалня/спални и дневна с кухня. Светлата височина на апартаментите е 2.60м. Нивата се обслужват посредством стълбищна клетка и асансьор.

Трето ниво ( кота +8,20)

На това ниво са разположени 2 двустайни апартамента. Всеки един от апaртаментите е със собствено антре, обособено перално помещение, санитарен възел, спалня и дневна с кухня.

Визията на сградата е модерна, използвани са правилни, чисти обемни форми. Фасадното решение е съобразено със заобикалящата градска среда, което допринася за вписването на сградата в околността. Пластичността на фасадата е постигната чрез използването на различни видове материали и разминаване на терасите по хоризонтала.

Сградата ще бъде изпълнена с комбиниране на стъкло и алумин парапети. Всички ограждащи и преградни стени са тухлени, при спазване на БДС с гарантирано качество на материалите. Изпълнени са висококачествените тухли Wienerberger.

Фасадите са с топлоизолация 10 см. EPS с нанесена структорна полимерна мазилка и декоративна облицовка HPL, цокъл от гранитогрес.

Покривите са топлоизолирани с XPS 12 см. и положена хидроизолация 3 пласта битумна лепена хидроизолация, като последният слой е с минерална посипка. Всички тераси също са хидро и топло изолирани.
Входните врати ще бъдат блиндирани.

За дa постигане ниски енергийни разходи, приоритет в съвременните проекти Grace Simeonovo предлага максимална енергийна ефективност с качествена изолация, материали и детайли.

Отоплението e предвидено на газ с изградена газова инсталация, готова за сключване на договор към газоразпределително дружество. Изводи за газово котле са изпълнени във всяко жилище, подготвени са дренажи и ел. захранване за климатичните тела във всяка зона.

Звънчева, телефонна и домофонна инсталации, са осигурени към всяко жилище, както и мрежа за включване на кабелна телевизия и интернет. Предвидено е и видео наблюдение за общите части, от стаята на охраната и възможност за връзка към СОТ.

Степен на завършеност към момента – АКТ 15
– Ел.и ВиК;
– Поставена дограма 5 камерна на фирма ВЕКА Германия с трислоен стъклопакет;
– Вътрешни мазилки завършени 100% с материали на фирма Рьофикс – Австрия;
– Вънщна топлоизолация завършена 100% с материали на фирма Капарол Германия;
– Завършени са всички камени облицовки по фасада, както и подпрозоречни камени первази;
– В момента се завършват замазките в индивидуалните обекти, както и в общите части;

 

Вижте снимки на сградата